Fietsverhuur

Beleef het prachtige Hoogeland vanaf de fiets. Pieterburen ligt midden in dit bijzondere cultuurlandschap en je kunt hier nog heerlijke rustige toertochten maken.

Stap op en fiets...........

Van dorp naar dorp om leuke galerietjes, musea, prachtige kerkjes en borgen (oude kasteelboerderijen) te bezoeken.
Langs de zeedijk aan de Waddenzee op weg naar Lauwersoog om in de haven een lekker vers visje te eten. Hier oversteken met de boot naar Schiermonnikoog is ook een bijzondere belevenis! Het Lauwersmeergebied is heel interessant voor natuurliefhebbers, met zijn talloze vogelsoorten. Ook kun je hier uitstekend zwemmen aan de vele strandjes.
De andere kant op fietsend passeer je Noordpolderzijl, een oude getijdenhaven met een bruin cafe en in Warffum het museum “het Hoogeland”, waar je in het echt kunt zien hoe men hier in dit gebied altijd gewoond en gewerkt heeft. Je kunt ook zomaar wat toeren langs de maren (slingerende waterwegen), monumentale boerderijen, wierdedorpen en oude windmolens tegenkomend. Gewoon genieten van de imposante luchten en de vergezichten. Onderweg tijd voor een picknick langs het Reitdiep, de waterweg tussen de stad Groningen en het Lauwersmeer, een lunch op het terras aan het water bij cafe Hamming in Garnwerd of een high tea in het theemuseum in Houwerzijl.

Nieuw in Groningen! Fietsknooppunten routes

Fietsen zonder en met (tot 21)versnellingen

Kinderfietsen

Kinderzitjes


Gratis routes

Prijzen:

Fiets (tot 21 versnellingen) per dag€  7.50
   
   
Kinderfiets per dag 5.00
Kinderzitje per dag 3.00
   
Fietstas per dag 1.50